Kazan, in het land van de Tataren

Terrasjes da kennen ze in Rusland toch nog nie goe ze…!
(De mensen vertrouwen het eten op een terras niet)

27/6
Wat een stad. Een Europese stad. Eergisteren sprong ik lachend over de grens, maar vandaag is het “voor echt”. Alles is hier vree opgekuist, vree modern, rimpelloze asfaltbaan,… Tis écht opeens azie niet meer. En waar vind ik eetkraampjes op straat met van die broodjes patat? (Kartofjel 🙂 )
…Veel is te “danken” aan de “universade” die hier vorig jaar plaatsvond. Beetje zoals de olympische spelen, maar dan van Rusland. (Denk ik) en daardoor wordt er even veel geld in de stad gepompt en wordt ze opgelapt. Maar… Als je dan een paar straten inslaat dan kom ik toch gelukkig nog een oneffen voetpad tegen en roosters met lage ramen eronder. Pfieuw!
Ho(s)tel gevonden, heel modern en proper.
En dan mensen gecontacteerd via couchsurfing om samen naar het festival in het Kremlin te gaan. Gulnaz was een heel toffe Tataarse. En iets later ontmoetten we ook Maria (local) en Alissa (US).
In het Kremlin liep ik rond met mijn Mongoolse t shirt, en dus iets later in gesprek met een Mongoolse student 🙂 grappig.
De muziek was leuk, maar het begon kouder te worden dus zijn we in een cafeetje iets gaan drinken en eten. Daar was ook een optreden. All good!

28/6
Vandaag veel rondgewandeld in de stad, een oude Tataarse wijk bekeken, een niet alledaags “museum” van het socialistisch leven binnengeweest. Het was een huis vol met ouwe rommel, of, beter gezegd, een interessante verzameling ouwe spullen. Ik denk als je speelgoed herkent dat het wel nog toffer is. Wel leuke postkaarten.

En ook vandaag: ik vond de markt!! Jaja, goed verstopt maar toch gevonden. misschien wel de interessantste van de reis. Vrij groot, en vanalles te vinden. Ook gedroogd fruit en zo. En de lekkerste samos 🙂

En als laatste het poppentheater nog snelsnel gaan bekijken. Per metro er naartoe. Mooi! Jammer dat ik geen voorstelling kon zien. Hier wil ik ooit nog terugkeren. En dan: de gebruikelijke race naar de trein.

Advertisements
This entry was posted in Russia, Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s